Risotto alla milanese

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

• 400 g Acquerello rijst
• 1,2 L groentenbouillon of gevogeltefond van Belfond (5 potjes) (of kies voor een deel water en een deel gevogeltefond)
• Ladopetra-olijfolie
• 50 g Sioen-hoeveboter
• 75 g gemalen Parmigiano Reggiano
• 1 sjalot
• een scheutje witte wijn
• 1 theel. saffraan Molineta de Minaya

Hoe ga je te werk?

1. Laat de saffraan kort weken in wat warm water.
2. Stoof de fijngesneden sjalot aan in olijfolie.
3. Voeg de risotto-rijst toe en bak glazig.
4. Blus met de witte wijn.
5. Voeg de saffraan en fond toe en laat een twintigtal minuten koken.
6. Laat de risotto enkele minuten afgedekt rusten.
Meng er vervolgens 2 eetlepels boter en Parmigiano Reggiano onder.

Tip: nog makkelijker?

Kies voor de verse, klaargemaakte ravioligerechten van partner Pastati.

Add Acquerello Rijst- riso carnaroli 500g favorite
Acquerello Rijst- riso carnaroli 500g
Acquerello Rijst- riso carnaroli 500g 500 gr € 7,80/stuk € 15,60 / kg
Acquerello Rijst- riso carnaroli 500g
Add Groentenfond 240ml favorite
Groentenfond 240ml
Groentenfond 240ml 240 ml € 3,90/stuk € 16,25 / l
Groentenfond 240ml
Add Gevogeltefond CRU 240ml favorite
Gevogeltefond CRU 240ml
Gevogeltefond CRU 240ml 240 ml € 3,90/stuk € 16,25 / l
Gevogeltefond CRU 240ml
Add Olijfolie Ladopetra 500ml favorite
Olijfolie Ladopetra 500ml
Olijfolie Ladopetra 500ml 500 ml € 10,90/stuk € 21,80 / l
Olijfolie Ladopetra 500ml
Add Hoeveboter 250 g favorite
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr € 3,50/stuk € 14,00 / kg
Hoeveboter 250 g
Add Parmigiano Reggiano Cravero favorite
Parmigiano Reggiano Cravero
Parmigiano Reggiano Cravero € 39,80/kg
Parmigiano Reggiano Cravero
Add Sjalot favorite
Sjalot
Sjalot ± 20 gr € 9,80/kg
Sjalot
Add Saffraan La Mancha 1g favorite
Saffraan La Mancha 1g
Saffraan La Mancha 1g 1 gr € 11,50/stuk € 11500,00 / kg
Saffraan La Mancha 1g