Sint-jacobsnoten met zwarte pens

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

• 12 Sint-Jakobsnoten (2 à 3 per persoon)
• 30 à 40 cm zwarte pens
• 2 L knolseldersoep uit metier Eigen Keuken
• 1 bussel bladpeterselie
• Sioen-hoeveboter
• spiesjes/tandenstokers uit eigen voorraadkast
 

Hoe ga je te werk?

1.Warm de soep op in een steelpan op laag vuur tot net voor het kookpunt.
2.Snij de pens in schijfjes van dezelfde breedte als de Sint-Jacobsnoten (reken 2 stukjes per persoon).
3.Steek afwisselend 2 Sint-Jakobsnoten en 2 stukjes pens op een spiesje.
4.Bak de spiesjes zo’n 2 minuten in boter langs elke kant op hoog vuur.
Dresseer de soep in een diep bord, leg er het spiesje op en werk af met enkele takjes bladpeterselie

Add Sint-Jakobsnoot Frans favorite
Sint-Jakobsnoot Frans
Sint-Jakobsnoot Frans ± 40 gr € 120,00/kg
Sint-Jakobsnoot Frans
Add Zwarte pens "CRU" favorite
Zwarte pens "CRU"
Zwarte pens "CRU" ± 200 gr € 17,00/kg
Zwarte pens "CRU"
Add Bladpeterselie favorite
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr € 2,20/stuk € 44,00 / kg
Bladpeterselie
Add Hoeveboter 250 g favorite
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr € 3,50/stuk € 14,00 / kg
Hoeveboter 250 g