Recept: gegrilde aubergine met frisse yoghurtdip.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Aubergines
  • Zout
  • Olijfolie Ladopetra
  • 250 g hoeveyoghurt
  • Citroensap
  • Verse munt

Aan de slag:

  1. Snij enkele aubergines in de lengte in dunne plakken.
     
  2. Verspreid de plakken op enkele borden en bestrooi royaal met zout.
     
  3. Laat nu een halfuur trekken en dep dan het zout weg.
     
  4. Bestrijk beide zijden royaal met olijfolie en laat garen op de grill. 
     
  5. Serveer met wat fleur de sel en een frisse dip: meng 250 g volle hoeveyoghurt met een scheutje olijfolie, citroensap en fijngesneden verse munt.
     
  6. Kruid met peper en zout. 

Ingrediënten

Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Olijfolie Ladopetra 500ml toe aan favorieten
Olijfolie Ladopetra 500ml
Olijfolie Ladopetra 500ml 500 ml 1520/stuk € 30,40 / l
Olijfolie Ladopetra 500ml
Voeg Olijfolie Ladopetra 500ml toe aan favorieten
Olijfolie Ladopetra 500ml
Olijfolie Ladopetra 500ml 500 ml 1520/stuk € 30,40 / l
Olijfolie Ladopetra 500ml
Voeg Yoghurt vol natuur 500 g toe aan favorieten
Yoghurt vol natuur 500 g
Yoghurt vol natuur 500 g 500 gr 250/stuk € 5,00 / kg
Yoghurt vol natuur 500 g
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen
Voeg Yoghurt vol natuur 500 g toe aan favorieten
Yoghurt vol natuur 500 g
Yoghurt vol natuur 500 g 500 gr 250/stuk € 5,00 / kg
Yoghurt vol natuur 500 g
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen