Recept: citroencake

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 2 eieren    
  • 175 g suiker 
  • Snufje zout    
  • Zeste van 1 citroen    
  • 50 g malse hoeveboter (ongezouten)    
  • 75 g zure room    
  • 140 g bloem 
  • 2,5 g bakpoeder (uit eigen voorraadkast)    
  • 50 ml citroensap   

Aan de slag:    

  1. Klop de eieren op samen met de suiker en een snufje zout.
     
  2. Voeg de citroenzeste toe en klop verder.
     
  3. Voeg nu de boter (op kamertemperatuur) en zure room toe.
     
  4. Zeef ook de bloem en het bakpoeder erbij en spatel goed.
     
  5. Voeg het citroensap toe en meng rustig verder. 
     
  6. Giet het deeg in een bakvorm en bak 20 tot 30 min. op 170 °C.
     
  7. Check regelmatig de gaarheid met een priem: als het deeg nog aan de priem kleeft, nog even laten bakken. 

Ingrediënten

Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Zure room toe aan favorieten
Zure room
Zure room ± 120 gr 1850/kg € 18,50 / kg
Zure room
Voeg Tarwebloem T65 Molensteen 1kg toe aan favorieten
Tarwebloem T65 Molensteen 1kg
Tarwebloem T65 Molensteen 1kg 1000 gr 370/stuk € 3,70 / kg
Tarwebloem T65 Molensteen 1kg