Recept: hertenkalf filet met notenkorst.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 800 g hertenkalffilet
  • 75 g gepelde amandelen
  • 75 g hoeveboter + extra voor het bakken
  • 3 à 5 eetl. sterke CRU-mosterd
  • Handje bladpeterselie
  • 100 g paneermeel (uit je voorraadkast thuis)
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1.  Haal het vlees een uurtje voor bereiding uit de koelkast en dep droog.
     
  2.  Mix in een blender het paneermeel, de amandelen, de bladpeterselie, de hoeveboter en peper en zout en giet het mengsel over in een kom.
     
  3.  Wrijf de hertenkalffilet(s) in met de CRU-mosterd.
     
  4.  Leg het vlees in een ovenschaal, bedek de bovenkant van het vlees met de notenmengeling en duw aan.
     
  5.  Plaats een 20-tal min. in een oven van 180 °C tot de kerntemperatuur van 55 °C (rosé) bereikt is.
     
  6.  Zet eventueel nog kort de grill aan voor een goudbruine korst.

 

Lekker met:
Gratin dauphinois en de CRU-paddenstoelenmix.

Ingrediënten

Voeg Amandelen gepeld toe aan favorieten
Amandelen gepeld
Amandelen gepeld ± 100 gr 3900/kg € 39,00 / kg
Amandelen gepeld
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Sterke Mosterd CRU 210 ml toe aan favorieten
Sterke Mosterd CRU 210 ml
Sterke Mosterd CRU 210 ml 210 ml 500/stuk € 23,81 / l
Sterke Mosterd CRU 210 ml
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 290/stuk € 5,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland