Recept: tongfilet met beurre noisette

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 tongfilets
  • Hoeveboter
  • Peper en zout

Aan de slag:

  1. Rol elke filet op en kleur lichtjes aan in een pan met boter.
     
  2. Plaats de rolletjes voorzichtig in een ovenschaal en laat nog 7 à 8 min. garen in de oven.
     
  3. Kruid met peper en zout. 
     
  4. Verwarm boter (25 g per persoon) in een pan en haal van het vuur zodra ze goudbruin kleurt.
     
  5. Snij elk tongrolletje doormidden en dresseer op het bord.
     
  6. Werk af met de geklaarde botersaus. 

 

Wijntip:
Pinot Blanc van Vins Mann, droge witte wijn met een lichte gerookte toets en lange afdronk 

Ingrediënten

Voeg Gevogeltefond CRU 240ml toe aan favorieten
Gevogeltefond CRU 240ml
Gevogeltefond CRU 240ml 240 ml 390/stuk € 16,25 / l
Gevogeltefond CRU 240ml
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 380/stuk € 15,20 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 106,15 / kg
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 79,00 / kg
Fleur de sel Griekenland