Asperges op Vlaamse wijze.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 16 geschilde witte asperges (24 voor hoofdgerecht)
  • 4 verse eitjes van Heidi (6 voor hoofdgerecht)
  • 150 g Sioen hoeveboter (250 g voor hoofdgerecht)
  • Half busseltje peterselie (iets meer voor hoofdgerecht)
  • Fleur de sel, zwarte peper en nootmuskaat

Aan de slag:

  1. Kook de geschilde asperges een zestal minuten in gezouten water.
     
  2. Kook de eitjes hard, laat afkoelen en plet grof.
     
  3. Verwarm de boter in een pannetje, zonder te laten pruttelen. Meng de stukjes ei onder de boter.
     
  4. Kruid met fleur de sel, zwarte peper en nootmuskaat
     
  5. Meng net voor het opdienen de fijngesneden peterselie onder de saus.
     
  6. Dresseer de asperges op de borden en lepel er de saus over. Smakelijk!

Ingrediënten

Voeg Hoeve eieren Large 6 stuks toe aan favorieten
Hoeve eieren Large 6 stuks
Hoeve eieren Large 6 stuks 385 gr 360/doos € 9,35 / kg
Hoeve eieren Large 6 stuks
Voeg Hoeve-eieren Medium 12 stuks toe aan favorieten
Hoeve-eieren Medium 12 stuks
Hoeve-eieren Medium 12 stuks 620/stuk
Hoeve-eieren Medium 12 stuks
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 290/stuk € 5,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Krulpeterselie toe aan favorieten
Krulpeterselie
Krulpeterselie 50 gr 290/stuk € 5,80 / 100gr
Krulpeterselie
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g